Przed zamówieniem oglądałem dwie OIII jedna z wycieraczką a druga bez, ta bez wycieraczki bardzie mi się podobała (bez wycieraczki samochód wygląda jak sedan)
W sumie z foto klapa wydaje sie troche dluzsza niz w O2, wiec moze sie tak nie bedzie szyba brudzic. (pytalem z powodow czysto praktycznych )
Niestety tak to jest gdy do produkcji kuraka wtracaja sie ksiegowi to nawet wycieraczka staje sie dylematem przy zakupie
Byłem sobie dzisiaj nad rzeczką i przestała działać mi klimatyzacja.
Nie wiem dlaczego, jak jechałem nad rzekę, było wszystko ok. Jak wsiadłem do samochodu aby wracać, klima już nie działała.
Co zaobserwowałem?
-Nie działają wentylatory po włączeniu klimatyzacji.
-Klimatyzacja nie chłodzi nawet przy dużych prędkościach.
-Jak dojechałem na miejsce, z okolic maski wydobył się dziwny obraz jakiegoś gazu, myślałem, że to spaliny, bo cofałem, ale może to gaz wyleciał z obiegu?
-Przy włączaniu klimatyzacji w czasie jazdy, nie zwiększa się zużycie paliwa.
Czyżby sprężarka padła i wentylatory ? Tylko dlaczego?
Czy może to być tylko czujnik jakiś? Jeżeli tak gdzie szukać?
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Był:
Seat Toledo 1,9 TD
Renault Clio 1,9 dTi
Rover 75 2.0 CDT
Jest
Octavia 1,9 TDI L&K
Przecież nawet jak by gazu nie było, to wentylatory by działały i sprężarka by się załączała.
nieprawda, gdyby czynnika było rzeczywiście za mało, to klima nie powinna się włączyć. tu masz cały pinout, za sprawdzenie ilości czynnika odpowiada pin T14/2
No i się myliłem Dzięki za spostrzeżenia.
Zrobiła się dziurka w rurce, gaz uciekł, czujnik zablokował sprężarkę i wentylator.
Wszystko zrobione i chodzi
Był:
Seat Toledo 1,9 TD
Renault Clio 1,9 dTi
Rover 75 2.0 CDT
Jest
Octavia 1,9 TDI L&K
Komentarz